عقیده ی اهل سنت و جماعت

قرآن و سنت به فهم سلف صالح امت

عقیده ی اهل سنت و جماعت

قرآن و سنت به فهم سلف صالح امت

سلام علیکم
قصد دارم در این وبلاگ مجموعه ی عظیمی از مقالات , کتب و نوار های اسلامی را در مورد عقیده ی اهل سنت و جماعت گردآوری کنم تا منبع کاملی باشد برای پیروان قرآن وسنت.

تبریک گفتن عید کریسمس به کفار چه حکمی دارد؟

جمعه, ۱۱ بهمن ۱۳۹۲، ۱۲:۴۷ ق.ظ
تبریک گفتن عید کریسمس به کفار چه حکمی دارد؟ وقتی* آن*ها این عید را به ما تبریک گفتند، جواب آن*ها را چگونه بدهیم؟ آیا رفتن به مجالس آن*ها که به همین مناسبت برگذار می*شود، درست است؟ آیا اگر انسان چنین کاری را بدون قصد انجام دهد، گناهکار می*شود؟ حال که انگیزه*اش سازش، شرم، انجام این کار بصورت ناخواسته یا دیگر اسباب باشد، آیا مشابهت به آن*ها جایز است؟





الحمدلله،

تبریک گفتن عید کریسمس یا دیگر عیدهای دینی آن*ها به اتفاق حرام است. ابن قیم «رحمة الله علیه» در کتاب احکام اهل ذمه (1/441) این مطلب را نقل کرده است و می*گوید:

تبریک گفتن شعائر مختصّ کفار، به اتفاق حرام است، مانند: تبریک عید و روزه*یشان که بگوید عید بر شما مبارک! و یا این عید بر شما مبارک باد! و مانند این*ها. اگر گوینده* این (تبریک) از کفر سالم بماند، این عمل از محرمات است، چنین تبریکی به منزله*ی تبریک بخاطر سجده*ی بر صلیب است، حتی گناهش در نزد الله بزرگتر و دشمنی*اش بر الله سخت*تر، از تبریک گفتن بخاطر شراب*خواری، قتل، زنا و.... است.


بسیاری از کسانی که از دین آشنایی ندارند مرتکب این چنین گناهانی می*شوند درحالی*که از زشتی عملش بی*خبر است و اگر کسی بر انجام* دهنده ی گناه، بدعت یا کفر تبریک بگوید، خودش را در معرض خشم و غضب الله تعالی قرار داده است.

تبریک اعیاد دینی کفار، حرام است وآنچه را که ابن قیم ذکر کرده است مؤید همین مطلب است، چون تبریک گفتن نوعی اقرار بر شعائر کفر و تأیید (و رضایت) وی به نفع عقیده آنان است، هر چند قلباً چنین کفری را برای خود نپسندد، اما برای فرد مسلمان حرام است که شعائر کفر را بپسندد یا آن*ها را به کسی دیگر تبریک بگوید، چون الله تعالی این را نمی*پسندد و...

الله تعالی می*فرماید: *» إِنْ تَکْفُرُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَنِیٌّ عَنْکُمْ وَلا یَرْضَی لِعِبَادِهِ الْکُفْرَ وَإِنْ تَشْکُرُوا یَرْضَهُ لَکُمْ »

(اگر کفران [نعمت] کنید الله از شما بی*نیاز است و هرگز کفر را برای بندگانش نمی*پسندد و اگر شکر او را به جا آوریدآن را برای شما می*پسندد). «زمر/7»

والله می*فرماید: « الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الإسْلامَ دِینًا »

(امروز دین شما را کامل کردم و نعمت خود را بر شما تمام نمودم و اسلام را به عنوان آیین [جاودان] شما پذیرفتم). «مائده/3»

تبریک گفتن عید به آنان چه با فرد مسلمان همکار باشند یا نباشند؛ حرام است. حتی اگر اعیادشان را به ما تبریک گفتند ما نباید جواب تبریک*شان را بدهیم؛ چرا که از اعیاد ما نیست و عید آن*ها عیدی است* که مورد تأیید الله تعالی نیست، چرا که این عیدها یا در دین*شان نبوده لذا بدعت است و یا مشروع بوده و به وسیله دین اسلام که الله تعالی محمد صلی الله علیه وسلم را با آن برای تمام بندگان مبعوث کرده، منسوخ گردیده است.

و در این رابطه الله تعالی می*فرماید: 

« وَمَنْ یَبْتَغِ غَیْرَ الإسْلامِ دِینًا فَلَنْ یُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِی الآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِینَ (85)»

(هر کس جز اسلام دینی برای خود انتخاب کند از او پذیرفته نخواهد شد و او در آخرت از زیان*کاران است). «آل عمران/85»

به این ترتیب برای فرد مسلمان اجابت دعوت*شان به این مناسبت حرام است چون این عمل از تبریک گفتن به آن*ها بزرگتر است چرا که مشارکت با آن*ها [در این عمل ناجایز] است و هم چنین بر مسلمان تشبیه به کفار در برگذارکردن جلسات به این مناسبت*ها یا رد و بدل کردن هدایا یا توزیع حلوا، غذا دادن، تعطیل کردن کارها و... حرام است، به دلیل این که پیامبرالله صلی الله علیه وسلم می*فرماید:

«مَن تَشَبَّهَ بِقَومٍ فَهُوَ مِنهُم»: (هرکس خودرابه قومی تشبیه کند ازآن*ها است).
ابن تیمیه در کتاب «اقتضاء الصراط المستقیم، مخالفة اصحاب الجحیم(ص(219)) می*گوید: 

«مشابهت به آن*ها در بعضی از اعیادشان موجب شادی و سرورآنان در عمل باطل*شان می*گردد و...»
حتی چه بسا که آن*ها را به طمع بیاندازد تا فرصت را غنیمت بشمارند و ضعفا را به ذلت بکشانند، هر کس چیزی از این گونه اعمال را انجام دهد گناهکاراست فرقی ندارد که به خاظر سازش، دوستی، از روی شرم یا دیگر اسباب باشد. چون این سازش با کفار در دین است و از اسباب تقویت روحی کفار است و موجب افتخار کردن به دین*شان می*گردد.

از الله می*خواهیم که مسلمانان و دین*شان را عزت دهد، به آن*ها توفیق ثبات در دین و یاری علیه دشمنان*شان را عنایت فرماید که او قوی و عزیز است.



شیخ ابن عثیمین- مجموع فتاوای و رسائل(3/44)



IslamPP.Com
  • مصطفی موحد

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی